dilluns, 27 d’octubre del 2014

Sabeu què és un minairó?

Per si no us hi heu fixat, a fora la biblioteca, quasi al costat de la porta, hem plantat l'arbre de les lletres. Aquestes lletres amb l'airet del passadís juguen, s'ajunten i a vegades formen poemes, expressen desitjos, sentiments...i totes les que falten, que són moltes, estan en els llibres que hi ha dins de la biblioteca explicant històries reals o fantàstiques, però sempre interessants perquè ens ajuden també a créixer, com l'arbre que tira amunt!

Seguint en el món de la imaginació, no sé si heu vist saltironant per l'arbre a un minairó (bé, és un dibuix augmentat milions de vegades), què que és un minairó???

Els minairons són uns éssers minúsculs que sempre busquen feina i si no en troben “et fan la pell”, aquí a la biblioteca en tenen i molta ja que vetllen perquè les lletres dels contes no es moguin i no desapareixin les històries. Els tenim guardats en un canut que hi ha al fons del bagul de l'entrada de la biblioteca i només surten quan no hi ha ningú, la darrera persona que marxa de l'escola destapa el canut i poden sortir, quan acaben la feina es tornen a posar dins i deixen com a senyal el conte que més el hi ha agradat.

Per als més grans (nois i noies de 5è i 6è) hi ha una novel.la d'en Pep Coll basada en aquesta llegenda de la comarca del Pallars Sobirà que es titula amb la frase que fan servir els minairons quan volen fer feina... La sabríeu trobar?
Hi ha premi!!!!!!!!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada